Binnen onze geloofsgemeenschap zijn veel activiteiten voor jonge kinderen en jongeren. Ook binnen onze parochie en door het bisdom wordt het nodige georganiseerd. Op deze pagina besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

Zondag 10 december is er om 9.30 uur een woord-en Communiedienst in onze kerk.

De tweede kaars op de adventskrans wordt aangestoken.
Ook deze keer is er post voor de kinderen in de kerk. Een postduif komt een foto en een brief brengen. Van wie zouden die zijn?
 In de kindernevendienst gaan we hier verder over praten en gaan daarna verder met knutselen voor de kerst.

ARCHIEF

Palmzondag 9 april kindernevendienst in een ander jasje.
Volgende week zondag 9 april is het Palmpasen. In de vorige "Onderweg” stond hier op onze locatiepagina informatie over.
We gaan dan met de kinderen samen een palmpasenstok versieren en daarna in een kleine optocht door Wichmond.
Dit jaar doen we dat samen met de kinderen van de hervormde kerk. Ook de kinderen van Avonturijn en de Garve worden hierbij uitgenodigd. De kinderen worden om 9.30 uur verwacht op basisschool de Garve aan de Dorpsstraat in Wichmond. Met hulp van een aantal vrijwilligers kunnen ze hun palmpaasstok versieren. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een stok meenemen. Voor verder materiaal om te versieren wordt gezorgd.
De dienst in onze kerk begint om 10 uur. Nadat u uw kind heeft weggebracht kunt u naar de dienst in de Willibrorduskerk gaan.
Om half 11 gaan  de kinderen (samen met de leiding)  in optocht naar onze kerk en zullen daar een rondje in de kerk lopen.  Hierna lopen we samen met de kerkgangers naar de hervormde kerk om ook daar de stokken te laten zien. Vervolgens lopen we nog een kleine ronde door het dorp waarna we afsluiten met koffie/thee en limonade op de Garve. Iedereen is van harte welkom.

Ter aanvulling: De kinderen zijn om 9.30 uur welkom in het gebouw van basisschool de Garve Dorpsstraat 19 in Wichmond. Omdat de knutseltijd nogal beperkt is willen we vragen of u thuis al crêpepapier om de stok zou willen doen. Voor het haantje en verdere versierselen wordt gezorgd. Er wordt voor genoeg vrijwilligers gezorgd om te helpen bij het versieren. De ouders kunnen dan rustig richting de kerk gaan om de dienst bij te wonen. De dienst begint om 10 uur.
Halverwege de dienst komt de stoet met kinderen naar onze kerk om van daaruit richting de hervormde kerk te lopen.
In verband met de inkopen graag even  voor dinsdag 4 april aanmelden of uw kind ook meedoet met deze feestelijke activiteit.
Opgeven via: kindervieringen@demooistekerk.nl