De kerk bezoeken

"Onverwacht prachtig."

Het indrukwekkende interieur van onze prachtige St.Willibrorduskerk kunt u dagelijks bewonderen. Vanuit het voorportaal werpt u een blik naar binnen. Met een muntstuk licht het hoofdaltaar aan.
Dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.

"Zit je bij de kerk een broodje te eten, ga je naar binnen, weet je niet wat je ziet. Prachtige kerk en we krijgen een uitleg van twee enthousiaste mannen. Geweldig. Genoten en bedankt."

Wilt u meer weten, kom dan op dinsdag- of donderdagmiddag langs. Er zijn dan rondleiders die u alles wat u weten wilt, kunt vragen.
Een bezoek aan onze "schatkamer" is ook mogelijk. Wij vragen u daar een bescheiden vergoeding voor van € 2,00.
Van mei tot het 2de weekend van september (open Monumentendagen): dinsdag- en donderdag
van 13.30 tot 16.00 uur.

"Na vele malen op de bank bij de kerk gezeten te hebben, in onze fietsvakantie in de Achterhoek, hopende dat deze kerk eens open was, is het eindelijk zover en kunnen we de kerk van binnen bekijken. Wat een prachtige kerk, nog mooier dan we verwacht hebben. Alles is gelukkig nog aanwezig van zoals ik het als kind gezien heb en mij herinneren kan."

Op zoek naar een interessante invulling voor uw familieweekend? Weet u niet wat u moet doen tijdens het jaarlijkse uitje van uw club/vereniging? U bent jarig en wilt meer dan alleen bij elkaar komen? Zoek niet verder, een bezoek aan onze kerk kan precies zijn wat u zoekt. Onze ervaren rondleiders verzorgen een rondleiding op maat.
Hier vragen wij een bescheiden vergoeding voor van minimaal       € 3,00 per persoon. Meer mag natuurlijk ook.

"Wat een verrassing in deze kerk terecht te komen met al haar pracht en luister! Ik werd erdoor geraakt. Hiernaast trof mij de rust en de warme omhulling."

Voor informatie over een rondleiding door de kerk belt u met
0575-441286 of 0575-441743.

"Ik ben helemaal geen kerkmens,
maar deze kerk deed mij toch wel wat."

Een bezoek aan de kerk is goed te combineren met een bezoek aan het naast de kerk gelegen Ludgerusgebouw. In het Ludgerusgebouw vindt u Chocolade- en koffiehuis Magdalena.  U kunt terecht voor verse koffie en thee met chocolade en gebak. Daarnaast is er een uitgebreide lunchkaart en ook volop gelegenheid om heerlijk te borrelen. In de zomer kunt u genieten op het verkoelend terras onder de bomen en in de winter krijgt u de warmte en de sfeer van het gezellige en warme koffiehuis. Openingstijden Koffiehuis en Chocolade-atelier:

•Het hele jaar van donderdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

•mei t/m september van dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

•Op maandag zijn wij gesloten

•Openingstijden tijdens de feestdagen zie contact.

Wilt u voorafgaan aan uw bezoek alvast een voorproefje? Dat kan.
De volgende brochures zijn beschikbaar:

Herstel van de bisschoppelijke hierarchie (4 pagina's) €0,50
Hoogtepunten in vogelvlucht (8 pagina's) €2,00
Meest opvallende bezienswaardigheden (8 pagina's) €2,00
Hoe komt iemand tot stichting van een kerk (8 pagina's) €2,00
Symboliek vloertegels (8 pagina's) €2,00
Dwaze maagden in de kerk in Vierakker (12 pagina's) €3,00
H. Ludger (8 pagina's) €2,00
Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Bestellen doet u door een mail te sturen naar info@demooistekerk.nl of telefonisch (0575) 441286.

"De inrichting van de kerk is prachtig. Het is sfeervol en waarachtig! Rijk en toch eenvoudig."

“Imponerende schoonheid.”

“Wat een mooie, toegankelijke, kerk. Mooi licht en fijne sfeer!”

“Fantastische ontdekking, deze verborgen schat in de Achterhoek.”

“Een prachtig kerkje in een evenzo mooie omgeving.”

“Zelfs in ’t buitenland zoiets, zo fijntjes nog nooit gezien.”